Het internationaal bekende Mosseldorpje Philippine is gelegen in Zeeuws Vlaanderen net over de Belgische – Nederlandse grens en stond aan de oorsprong en het ontstaan van de Mosselcultuur. In het mosselseizoen komen bussen met toeristen naar Philippine om een mosselmaaltijd te genieten in één van de acht mosselrestaurants. Kortom… gegarandeerd de beste kwaliteit! De restaurants hebben allemaal ‘mosselen op Philippiense wijze’ op de kaart staan. Het recept is nog steeds één van de beste bewaarde geheimen van Zeeuws-Vlaanderen. Een geheim om je vingers bij af te likken !!! ’s Middags genieten we van heerlijk Gekookte Zeeuwse Mosselen á volonté met frietjes. Wie wil kan nog een Dame Blanche bestellen voor eigen rekening om de kleine gaatjes te vullen. Wie echter geen mosselen lust moet dit bij reservatie doorgeven. U kan dan een keuze maken uit: Luxe Vispan of Varkenhaas met champignonroomsaus. Het aantal personen en keuzes dienen ten laatste een week voor afreis te worden bekend gemaakt).
Nadat we aangesterkt door het lekkere zwarte goud brengen we een vrij bezoek aan het pittoreske stadje Sluis, wat zeer geliefd is om de vele winkels en mooie terrasjes.